Loading...
Loading...
РЕЦИКЛИРАЙ С НАС

РЕЦИКЛИРАЙ С НАС
СВОИТЕ КАФЕ КАПСУЛИ

Хубаво е да започнеш деня си с чаша ароматно кафе! За да се насладиш истински на това удоволствие е важно да използваш прясно изпечено кафе, качествено съхранено чрез подходяща опаковка. Нашите капсули NESCAFÉ® Dolce Gusto осигуряват защитена херметична среда, която предпазва прясно изпеченото кафе от оксидиране, като по този начин се съхраняват всичките му ароматни и вкусови качества. За нас качеството на кафето е от изключителна важност, но също толкова важно е устойчивото му отглеждане, както и нулевият отпечатък върху околната среда.

Ето защо създадохме програма за събиране и рециклиране на използваните кафе капсули. Така ще да им дадем нов живот, оползотворявайки отпадъка чрез повторно използване.

Как рециклираме нашите NESCAFÉ® Dolce Gusto капсули?

Рециклирай капсулите си

Капсулите се сортират и обработват със сепарираща техника, за да се отдели отпадъчното кафе или други биологични отпадъци от пластмасата и алуминия.

Кафе остатъци

Kафе

Group 28

Капсули

green bar
green bar
Компостиране

Отпадъчното кафе се пречиства и превръща в органична тор.

рециклиране на алумийни

Пластмасовите отпадъци се сортират, обработват чрез смилане, измиване и преработване до гранулиран материал, подходящ за повторна употреба.

Рециклиране на пластмаса

Алуминиевият отпадък се претопява и се произвежда вторичен алуминий, подходящ за повторна употреба.

Бъди отговорен бариста у дома и рециклирай с нас своите кафе капсули NESCAFÈ® Dolce Gusto.

Разбери как можеш да се включиш и ти в 3 лесни стъпки:

Рециклиране
Първа стъка за рециклиране

ПОДГОТВИ

Наслади се на твоите любими кафе специалитети NESCAFÈ® Dolce Gusto и остави използваните капсули на страна, за да се охладят. След това изцеди останалата в капуслите течност.

Втора стъпка за рециклиране

ОПАКОВАЙ

Събери отцедените капсули в обикновена торбичка, която след това също ще рециклираме. Събери около 30 капсули и затвори добре торбичката

Трета стъпка за рециклиране

ДОНЕСИ

Донеси опакованите и използвани капсули и ги постави в коша за капсули. Ние ще ги съберем и обработим, за да разделим отпадъците от кафе, пластмаса и алуминий. След това ще се погрижим за тяхното рециклиране и така заедно ще им дадем нов живот.

Открий най-близкия пункт за
рециклиране на кафе капсули до теб

Зелен фон на растение

Защо да рециклираме?

Нашите капсули NESCAFÉ® Dolce Gusto осигуряват защитена херметична среда, която предпазва прясно изпеченото кафе от оксидиране, като по този начин се съхраняват всичките му ароматни и вкусови качества. За нас качеството на кафето е от изключителна важност, но също толкова важно е устойчивото му отглеждане, както и нулевият отпечатък върху околната среда. Ето защо създадохме програма за събиране и рециклиране на използваните кафе капсули. Така ще да им дадем нов живот, оползотворявайки отпадъка чрез повторно използване.

Какъв е процесът?

Капсулите се сортират и обработват със сепарираща техника, за да се отдели отпадъчното кафе или други биологични отпадъци от пластмасата и алуминия. Отпадъчното кафе се пречиства и се превръща в органична тор. Другите биологични отпадъци се оползотворяват като био гориво. Пластмасовите отпадъци се сортират, обработват чрез смилане, измиване и преработване до гранулиран материал, подходящ за повторна употреба. Алуминиевият отпадък се претопява и се произвежда вторичен алуминий, подходящ за повторна употреба.

 
 
 
 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Какво се случва с капсулите след като ги оставя в пункта?

Капсулите се събират и се насят в специално помощение, където със специална машина се разделят различните елементи от капсулата, за да могат след това да се рециклират и да отидат за повторно използване.

По какъв начин се рециклират?

В специална машина за сепариране се изсипват капсулите, където всеки един елемент се отделя - кафе, алуминий и пластмаса. След това те могат да бъдат използвани отново.

В какъв тип опаковка да ги донеса?

Можеш да ги донесеш в обикновена торбичка, която също ще бъде рециклирана от нас. Тя трябва да бъде добре затворена, за да не протече ако има останала вода в капсулите.

Трябва ли да почистя капсулите преди да ги донеса?

Да. Хубаво е преди да донесеш капсулите да ги изцедиш, за да отстраниш ако има останала вода. Това може да стане чрез пробиване на мембраната с остър предмет.

Мога ли да оставя капсули и от други напитки?

Да, може да оставиш освен кафе капсули, можеш да донеш и млечни капсули, с които се приготвят любимото капучино или лате.

Кога ще има пунктове за събиране на капсули и в моя град?

Към момента нашата програма е в своето начало и сме поставили пунктове в най-натоварените локацие. Разбира се, постоянно проучваме нови възможности, за да разширим програмата и да достигнем до повече хора.